Ultrasterke opstelling van Jong Ajax: vier spelers uit de selectie van Ten Hag

Ultrasterke opstelling van Jong Ajax: vier spelers uit de selectie van Ten Hag

Gepubliceerd: maandag 6 december 2021 om 19:30ma 06-12-2021 om 19:30

Laatste update: maandag 6 december 2021 om 23:05ma 06-12-2021 om 23:05

FC Emmen krijgt maandagavond te maken met een versterkt Jong Ajax. De Amsterdammers treden op het eigen Sportpark De Toekomst aan met een opstelling waar vier A-selectiespelers in zitten.

Op dinsdagavond speelt het eerste elftal in de Champions League tegen Sporting Portugal, maar dat is voor trainer Erik ten Hag en collega John Heitinga geen reden om geen spelers uit te wisselen. Laatstgenoemde heeft de beschikking gekregen over drie spelers uit de selectie van de hoofdtrainer en stelt ze alledrie op.

Het gaat om Mohamed Daramy, Kenneth Taylor, Jay Gorter en Devyne Rensch. Dat betekent dat die drie spelers voor dinsdag in ieder geval niet hoeven te rekenen op een basisplaats. Omdat ook Dusan Tadic niet helemaal okselfris is, zou dat kunnen betekenen dat David Neres als linkeraanvaller voor de dag gaat komen in de Champions League.

Een basisplaats voor Rensch zou erop wijzen dat Noussair Mazraoui zeker is van zijn plekje en ook Ryan Gravenberch hoeft zich vanwege de speelminuten voor Taylor geen zorgen te maken voor het duel in het miljardenbal. De uitverkiezing voor Gorter is minder verrassend. Hij keept vaker in Jong Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws