Twee CL-aanstellingen voor Nederlandse arbiters, ook Ajax weet waar het aan toe is

Twee CL-aanstellingen voor Nederlandse arbiters, ook Ajax weet waar het aan toe is

Gepubliceerd: maandag 6 december 2021 om 20:13ma 06-12-2021 om 20:13

Davide Massa zal de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Sporting Portugal in goede banen moeten leiden. De Italiaan is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter van het duel 'om des keizers baard' in de Johan Cruijff Arena.

Massa is een grote onbekende voor de Amsterdammers, want hij floot de regerend landskampioen nog nooit. Wel was hij al eens leidsman in de Johan Cruijff Arena: in november 2020 floot hij de vriendschappelijke interland tussen Nederland en Spanje, die in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Er zijn ook twee Nederlandse scheidsrechters die deze week in actie komen in het miljardenbal. Zo is Danny Makkelie de arbiter bij het cruciale treffen tussen AC Milan en Liverpool in San Siro, waar de Rossoneri een overwinning nodig hebben om de achste finales nog te kunnen halen.

Daarnaast is Serdar Gözübüyük leidsman in Sint-Petersburg, waar Zenit het op zal nemen tegen Chelsea. The Blues stellen met een overwinning in Rusland de groepswinst veilig en veroordelen Juventus daarmee en passant meteen tot plaats twee.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws