Ajax heeft een eigen 'Jurrie Koolhof': 'Haller is altijd bezig met vooruitdenken'

Ajax heeft een eigen 'Jurrie Koolhof': 'Haller is altijd bezig met vooruitdenken'

Gepubliceerd: dinsdag 7 december 2021 om 07:50di 07-12-2021 om 07:50

Erik ten Hag geniet van de scoringsdrift van Sébastien Haller. Dat zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. De Frans-Ivoriaanse spits van Ajax doet hem denken aan Jurrie Koolhof, met wie hij bij De Graafschap zelf nog samenspeelde.

De diverse kwaliteiten van Haller komen volgens Ten Hag perfect tot uitdrukking in de twee goals die hij maakte bij Besiktas. De eerste goal leek een intikker op een voorzet van Nicolás Tagliafico, maar niets is minder waar. "Verdedigers letten wel op de bal die in de opbouw van kant wisselt, maar denken ze op zo'n moment ook verder vooruit?", analyseert Ten Hag tegenover het AD. "Haller is altíjd bezig met vooruitdenken. Hij wist al wat er moest gebeuren toen Tagliafico de diepte koos."

Zijn tweede treffer kwam voort uit een vrije trap van Tadic en een mislukt schot van Lisandro Martínez. "Die tweede van Haller was een Jurrie Koolhofje", oordeelt de Ajax-oefenmeester. "Ik speelde vroeger samen met Jurrie en elke bal die doorschoot naar de tweede paal, daar laak Jurrie op voorbereid. Stond-ie al klaar om hem daar in te tikken. Martínez raakte de bal nu niet goed, maar dan is daar je vangnet. Dat is ook typisch Haller, slim zijn in het positie kiezen."

Voor Haller staat er, net als voor Ajax, dinsdagavond niet gek veel meer op het spel. De spits kan wel als topscorer van de Champions League de winterstop in. Hij heeft negen goals gemaakt en dat zijn er evenveel als Robert Lewandowski, de spits van Bayern München. Die staat woensdagavond tegenover FC Barcelona.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws