Spelersrapport: Schuurs en Blind vallen ietwat uit de toon bij 'perfect' Ajax

Spelersrapport: Schuurs en Blind vallen ietwat uit de toon bij 'perfect' Ajax

Gepubliceerd: dinsdag 7 december 2021 om 22:58di 07-12-2021 om 22:58

Ajax meldt zich met een perfecte score in de achtste finale van de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag scoorde er ook in de tweede wedstrijd tegen Sporting Portugal lustig op los (4-2). VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de Ajacieden.

Remko Pasveer – 6,5: Hij kreeg niet veel te doen. Wellicht had Pasveer bij de 1-1 zijn doel uit kunnen komen, maar die tegentreffer viel toch vooral Schuurs aan te rekenen. Bij de 4-2 was hij kansloos.

Noussair Mazraoui – 6,5: Mazraoui begon ijzersterk aan dit seizoen. Hoewel hij de laatste tijd iets minder in het oog springt, blijft de rechtsback sterk aan en onvermoeibaar zonder de bal.

Perr Schuurs – 5,5: De Limburger verving Jurriën Timber. Schuurs had een paar goede intercepties en inspeelpasses, maar was na 22 minuten zijn man kwijt, waardoor Ajax de gelijkmaker incasseerde. Dat maakte hij enigszins goed met zijn goede assist op Neres.

Lisandro Martínez – 7,5: Martínez is aan een bijzonder constant en sterk seizoen bezig. De Argentijn won ook dinsdag weer zijn (kop)duels en kwam geen moment in de problemen.

Daley Blind – 5,5: In de opbouw was Blind nog wel van toegevoegde waarde, maar in de omschakeling en in het meeverdedigen had de gelegenheidsaanvoerder soms moeite om het bij te benen.

Edson Álvarez – 6,5: Álvarez was aanvakelijk wat aan het zwemmen, omdat de Amsterdammers wel erg veel ruimte weggaven. De Mexicaan zat niet bij de pakken neer en bikkelde er weer op los.

Steven Berghuis – 7: De nummer tien van Ajax werd aanvankelijk iets te weinig gevonden, maar aan de bal voegt hij veel toe. Als rechtsbuiten pikte Berghuis ook nog zijn goaltje mee.

Ryan Gravenberch – 7,5: een vormdip? Ten Hag wilde er niets van weten. Gravenberch liet dinsdag zien waarom. De jonge middenvelder was sterk aan de bal en schudde tegenstanders als vliegen van zich af.

Antony – 8: Antony staat in de Champions League altijd 'aan'. De Braziliaanse handenbinder bezorgde zijn tegenstanders bij vlagen weer kopzorgen en pikte een doelpuntje mee.

Sébastien Haller – 8: Ongelooflijk, Haller kreeg binnen acht minuten een penalty en verzilverde hem zelf, waardoor hij liefst tien keer scoorde in de groepsfase. Niet alleen als afmaker, maar ook als aanspeelpunt deed hij het prima.

David Neres – 6,5: Hij blijft zoeken naar zijn vorm van drie jaar geleden, maar het was een bemoedigend optreden. Niet alles ging goed, maar hij pakte wel zijn doelpuntje mee.

Invallers
Nicolás Tagliafico – 7: De Argentijnse strijder mocht dit keer niet in de basis beginnen, maar hij viel wel meteen na rust in. Tagliafico voegt zoals altijd venijn toe. Hij kwam bovendien een paar keer goed op en was onder meer betrokken bij de 4-1.

Devyne Rensch – 7: Mocht eens niet als vleugelverdediger, maar als centrale verdediger invallen. Rensch hield zich goed staande en had onder meer een goede ingreep een kwartier voor tijd.

Davy Klaassen – 6,5: Kort na zijn invalbeurt gaf Klaassen al een assist. Hij is duidelijk een ander type dan Berghuis, maar met zijn dynamiek voegt ook hij het nodige toe aan het Ajax-spel.

Kenneth Taylor - x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Jurriën Timber - x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Erik ten Hag – 8: Ajax boekte opnieuw een eclatante zege op Sporting Portugal en levert daarmee een unieke prestatie door al zijn zes duels in de groepsfase te winnen. De Amsterdammers waren - mede door een tactische omzetting van de coach - heer en meester na rust. Ten Hag blijft maar aan de weg timmeren met dit Ajax.

(Teun Buis/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws