'Ajax meldt zich officieel bij Tottenham Hotspur voor Bergwijn'

'Ajax meldt zich officieel bij Tottenham Hotspur voor Bergwijn'

08-12-2021 00:35 Laatste update: 00:37
193

Ajax heeft zich bij Tottenham Hotspur gemeld voor Steven Bergwijn. De club wil de aanvaller in januari naar Amsterdam halen. Het is niet duidelijk of het om huren of kopen gaat.

Dat melden De Telegraaf en Voetbal International. Ajax had zich al bij het management van Bergwijn gemeld, maar bewandelt de officiële weg en heeft ook Tottenham op de hoogte gebracht van de belangstelling.

Als Bergwijn naar Ajax komt, mag David Neres vertrekken. De Braziliaan aast al langer op een nieuw avontuur, maar de komst van Bergwijn zou dat makkelijker maken. Neres zit in Amsterdam op de bank, net als Nicolas Tagliafico. Ook voor de Argentijn geldt dat hij weg mag indien Ajax een vervanger kan halen.

Brobbey
Ajax is naast Bergwijn ook bezig met Brian Brobbey, spits van RB Leipzig. Het kamp-Brobbey is op de hoogte van de belangstelling. De inmiddels ontslagen Jesse Marsch gaf Brobbey slechts een bijrol en daar is de spits niet blij mee.

Leipzig wil zo snel mogelijk een nieuwe trainer aanstellen (Erik ten Hag is in beeld) en die heeft vanzelfsprekend ook iets te zeggen over de pas negentienjarige aanvaller. Brobbey wil niets liever dan terugkeren in Amsterdam. Hij werd tegen Bayer Leverkusen na 43 minuten gewisseld en was woest.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie