PSV treft tegenstander die te pakken is: 'Selectie niet breed genoeg'

PSV treft tegenstander die te pakken is: 'Selectie niet breed genoeg'

Gepubliceerd: donderdag 9 december 2021 om 11:00do 09-12-2021 om 11:00

Laatste update: donderdag 9 december 2021 om 11:08do 09-12-2021 om 11:08

PSV treft donderdagavond een tegenstander die te pakken is. Real Sociedad presteert nationaal goed, maar in Europa gaat het een stuk minder. Daarnaast zijn de Spanjaarden vooral afhankelijk van één man: Alexander Isak.

Sociedad staat na zestien wedstrijden op plaats vijf in de Primera Division. In de Europa League werd slechts één van de vijf wedstrijden gewonnen en dus is alleen winst op PSV genoeg voor een plek in de volgende ronde. "Dat Isak meedoet, is cruciaal voor Real Sociedad, omdat hij de enige is die goals maakt. Toen hij kwam, waren de verwachtingen niet hoog, maar hij doet het veel beter dan verwacht. Real Sociedad verwachtte wel dat hij zich zou ontwikkelen, maar niet zó snel. Hij is een van de beste aankopen sinds lange tijd", zegt Roberto Ramajo van de Spaanse krant AS tegen VoetbalPrimeur.

Europees stelt Sociedad vooralsnog dus teleur. "Zonder doelen te stellen heeft Real Sociedad als doel om ver te komen in de Europa League. Het halen van de finale is geen doel, maar daar wordt binnen de selectie wel van gedroomd. Het team is ambitieus. Het grootste verschil met vorig jaar is dat de verdediging een stuk beter is, maar dat het aanvallend een stuk minder loopt, zeker in Europa."

"Sociedad heeft laten zien dat het in Spanje meekan doen met de eerste vier, maar dat hangt ook af van wie er eventueel geblesseerd raken. De grote kracht is het teamwork, dat zit echt goed in elkaar. Verder heeft Real Sociedad met Isak, Oyarzabal, Merino, Silva, Januzaj en Zubimendi topspelers in huis", zegt Ramajo.

Ramajo denkt dat Real Sociedad donderdagavond favoriet is, hoewel de Spaanse club met PSV te vergelijken is. "Een groot probleem is dat de selectie niet breed genoeg is. De spelers die op de bank zitten, zijn niet allemaal goed genoeg om de basisspelers te vervangen. PSV en Real Sociedad zijn vergelijkbaar, maar Sociedad is thuis een stuk beter en daarom tegen PSV ook favoriet."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws