AZ-coach Jansen overweegt verhuur toptalent: 'Ze kloppen niet op de deur'

AZ-coach Jansen overweegt verhuur toptalent: 'Ze kloppen niet op de deur'

Gepubliceerd: donderdag 9 december 2021 om 07:56do 09-12-2021 om 07:56

Hoewel Pascal Jansen mogelijk enkele wijzigingen doorvoert tegen Randers FC, ziet hij het Conference League-duel niet als generale repetitie voor de clash met Ajax. De trainer van de Alkmaarders is niet van plan om dingen uit te proberen met het oog op de Eredivisie-topper.

"Maar dat heb ik wel overwogen", wordt Jansen geciteerd door het Algemeen Dagblad. Wel spaart hij wellicht enkele vaste krachten. "Dat zou kunnen, maar ik weet dat de spelers die erin komen niet minder zijn dan degenen die er al in stonden. Het is voor ons comfortabel dat we ons al hebben geplaatst."

Jansen gunde de afgelopen weken onder meer Zico Buurmeester, Mo Taabouni en Yusuf Barasi hun Eredivisie-debuut. Heel dicht tegen een basisplaats lijken de talenten echter nog niet te zitten. "Jonge spelers moeten het over een lange tijd kunnen laten zien. Het gaat nu stap voor stap. Maar het is nog niet zo dat er jeugdspelers bij zijn die op de deur kloppen."

Verhuur van Taabouni een optie
Jansen zinspeelt zelfs op een verhuur van toptalent Taabouni. "Mo is hartstikke jong en we kijken altijd wat het beste is voor jonge talenten", zegt hij tegen De Telegraaf. "Tijjani Reijnders, Thijs Oosting en Kenzo Goudmijn hebben via een tussenstap elders vlieguren gemaakt of zijn die nog aan het maken om daarna rijper terug te keren. In het traject van Mo zou dat eventueel ook een verstandige beslissing kunnen zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws