Breaking news

Bericht vanuit Amsterdam: Eriksen traint voorlopig met Jong Ajax mee

Ajax slaat volgende slag: 'Hij is architect van de commerciële strategie van Ajax'

Ajax slaat volgende slag: 'Hij is architect van de commerciële strategie van Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 9 december 2021 om 10:14do 09-12-2021 om 10:14

Na de contractverlenging van Marc Overmars gaat Ajax op bestuurlijk gebied weer een belangrijke slag slaan: commercieel directeur Menno Geelen zal langer in Amsterdam blijven. Het is de bedoeling dat Geelen tot medio 2026 actief is in Amsterdam, waardoor hij uit buitenlandse handen blijft.

Het is geen geheim dat Geelen kan rekenen op interesse uit het buitenland. Overmars en Edwin van der Sar drongen aan op een contractverlenging van de commercieel directeur en dat zal werkelijkheid geworden, meldt Ajax via zijn officiële kanalen. Geelen ligt nu nog vast tot november 2022 in Amsterdam, maar de Raad van Commissarissen wil hem daarna herbenoemen als commercieel directeur.

Geelen is uiteraard blij met het nieuws. "Ik heb het hier erg naar mijn zin en we hebben de afgelopen jaren mooie dingen bereikt", stelt hij. "Dit is een dynamische wereld waarin ik genoeg kansen zie om ook de komende jaren met mijn collega’s en samen met onze commerciële partners een bijdrage te leveren aan de groei van de club. Dus ik ben blij met deze verlenging."

President-commissaris Leen Meijaard laat namens Ajax zijn licht schijnen over het langere dienstverband van Geelen. "Wij zien Menno Geelen als architect van de commerciële strategie van Ajax. Wij hebben er veel vertrouwen in dat hij daar de komende jaren verder succesvol invulling aan gaat geven. Mocht het nodig zijn, kan Menno tevens als plaatsvervangend algemeen directeur fungeren. (...) De groei die zijn afdelingen onder hem bewerkstelligd hebben, kwalitatief maar ook als belangrijke inkomstenbronnen voor de club, is indrukwekkend. Deze voorgenomen benoeming is erg goed voor Ajax."

Geelen heeft een belangrijk aandeel gehad in de groei die Ajax in de laatste jaren doormaakte. Onder het bewind van de Noord-Hollander groeiden de sponsorinkomsten van 22 miljoen euro in 2015 naar 35 miljoen euro in 2020. Dat is evenveel als PSV en Feyenoord samen verdienen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws