Twee winnaars in leeg AFAS Stadion: Oosting matchwinner, ook Denen door

Twee winnaars in leeg AFAS Stadion: Oosting matchwinner, ook Denen door

09-12-2021 20:34 Laatste update: 20:40
36

AZ heeft de poulefase van zijn allereerste Conference League-campagne afgesloten met een late overwinning tegen Randers FC. De Alkmaarders speelden in september met 2-2 gelijk tegen de Denen en namen dankzij Thijs Oosting revanche in de 'return', al deed dat er uiteindelijk niet toe voor AZ.

De ploeg van jubilaris Pascal Jansen – die voor de vijftigste keer als eindverantwoordelijke op de bank zat – was al zeker van plek één en gunde Sam Beukema en Tijjani Reijnders speeltijd. AZ startte echter furieus en had via Jesper Karlsson en Dani de Wit al vroeg kunnen scoren. Randers beperkte zich tot stug verdedigen en doelman Patrik Carlgren redde op pogingen van Fredrik Midstjö en Karlsson. Simon Piesinger zorgde na een spaarzame uitval voor het enige gevaar namens de Denen.

Ook na rust was AZ beter, al kwam Randers opnieuw vanuit het niets dichtbij een doelpunt. Vangelis Pavlidis, Karlsson en Reijnders waren aan de ene kant dichtbij succes, Vito Hammershøy-Mistrati liep de 0-1 mis. Dankzij twee AZ-invallers én doelman Carlgren werd er echter alsnog gescoord. De sluitpost kon een schot van Zakaria Aboukhlal niet klemmen en Oosting profiteerde in de rebound: 1-0.

AZ sluit de groepsfase ongeslagen af, met veertien punten uit zes wedstrijden, en heeft alsnog belangrijke coëfficiëntpunten voor Nederland gepakt. Randers kan ook opgelucht ademhalen: doordat concurrent Jablonec van CFR Cluj verloor, zijn ook de Denen door.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s