Feyenoord wint ook laatste groepsduel, Nelson maakt eerste goal in lege Kuip

09-12-2021 22:50 Laatste update: 22:51
86

Feyenoord was voor aanvang van het laatste Conference League-groepsduel al zeker van de eerste plaats in de poule. Reden genoeg voor trainer Arne Slot om eens wat andere namen het veld op te sturen tegen Maccabi Haifa. Cyriel Dessers en Reiss Nelson zorgden ervoor dat de Rotterdammers met 2-1 wonnen.

Met Dessers in de basis ging Feyenoord vanaf de eerste minuut op zoek naar een doelpunt tegen de Israëlische tegenstander. Er waren ook voldoende kansen om de score te openen, maar de thuisploeg had het vizier in de beginfase allesbehalve op scherp staan. Zo miste Dessers een aantal prima mogelijkheden om zijn ploeg op 1-0 te zetten.

Ongeveer tien minuten voor rust was het echter alsnog raak voor Dessers. Hij kreeg de bal van Mark Diemers, draaide goed weg bij zijn directe tegenstander en liet Maccabi-keeper Roei Mashpati kansloos in de korte hoek. Maccabi wist daar in het eerste bedrijf niets tegenover te stellen: de ploeg kwam niet verder dan drie balaanrakingen in het strafschopgebied van Feyenoord.

Na de rust leek Feyenoord de concentratie in eerste instantie wat kwijt te raken. Maccabi kwam een aantal keer gevaarlijk door op de helft van de Rotterdammers, maar ze wisten de bal niet voorbij Justin Bijlow te krijgen. Aan de andere kant was het wel raak: Nelson trok goed naar binnen vanaf de linkerkant en schoot de bal beheerst tegen de touwen voor de 2-0.

Hiermee was het verzet van Maccabi gebroken. Feyenoord speelde de wedstrijd rustig uit met debutant Sem Valk binnen de lijnen. Hij mocht na 56 minuten zijn debuut maken en kwam in het veld als vervanger van Marcos Senesi. De Rotterdammers kregen nog wel een goal tegen, in de blessuretijd, na een merkwaardige actie van Justin Bijlow. Die kwam uit en zag hoe Dean David de bal tussen zijn benen door tikte voor de 2-1. Hier bleef het echter bij.

Door de overwinning kan Feyenoord met een goed gevoel terugkijken op de groepsfase van de Conference League: het eindigt als groepswinnaar met veertien punten uit zes wedstrijden.