Spelersrapport Feyenoord: twee onvoldoendes, talenten laten zich gelden

Spelersrapport Feyenoord: twee onvoldoendes, talenten laten zich gelden

09-12-2021 23:04
65

Een topavond voor Feyenoord, dat niet alleen wint in de Conference League, maar ook de jonge talenten aan het werk heeft gezien. Maar liefst acht spelers uit de eigen jeugdopleidingen kregen tegen Maccabi Haïfa speelminuten in het eerste elftal. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Justin Bijlow - 5,5: Teruggekeerd van zijn blessure, maar heeft weinig te doen gehad. Bijlow heeft welgeteld één redding hoeven te verrichten en liet er toch een door. De tegentreffer mag hij zichzelf aanrekenen. 

Marcus Pedersen - 6,5: Een solide pot van de verdediger. Sommige ballen waren goed, sommige minder. Desondanks een ruime voldoende voor de doorgaans betrouwbare back van Feyenoord.

Lutsharel Geertruida - 7: Was scherp en zat er een paar keer goed tussen. Hij had een assist op Dessers kunnen geven, maar de Belg kopte mis. Geertruida kan met een gerust hart naar bed.

Marcos Senesi - 6,5: Soms goed, soms minder. Senesi was zeker niet de beste Feyenoorder, maar stond wel gewoon zijn mannetje. We moeten toegeven dat de scherpte er ook wel een beetje vanaf was.

Ramon Hendriks - 7,5: Ook de jonge Hendriks kreeg van Slot de kans. Hij deed het meer dan verdienstelijk en heeft zijn kans in de basis met beide handen gegrepen. De Feyenoord-supporters zijn enthousiast en sommigen noemen hem op Twitter zelfs 'de nieuwe Van Dijk'

Fredrik Aursnes - 7,5: De beste bij Feyenoord, de absolute motor op het middenveld. Aursnes was ijzersterk en niet voor niets liep het een stuk stroever toen Slot hem wisselde. Wat een ontwikkeling heeft Aursnes doorgemaakt bij Feyenoord.

Mark Diemers - 7: Diemers kan terugkijken op een goede wedstrijd. Hij hield het tempo er goed in, deed geen gekke dingen en gaf de assist op Dessers. Diemers is onder Slot een reservespeler die mag vertrekken en heeft zich tegen Maccabi mooi in de etalage gezet.

Joao Carlos Teixeira - 5: Teixeira heeft een matige wedstrijd achter de rug. Hij begon goed, maar zakte daarna wat weg en maakte toch weer wat foutjes. Oogt soms wat traag en lijkt niet behendig genoeg.

Naoufal Bannis - 5: Voor Bannis was het steeds nét niet voor Feyenoord. Deze jongen kan voetballen, maar wilde tegen Maccabi te graag en daardoor maakte hij het zichzelf lastig.

Reiss Nelson - 6,5: Nelson had in de openingsfase een klein aandeel, maar was daarna steeds meer aanwezig. Zijn doelpunt was een beloning voor een goede wedstrijd.

Cyriel Dessers - 7: Drie opgelegde kansen in de eerste helft, maar geen goal: dat zijn we niet van Dessers gewend. Vier keer bleek in dit geval scheepsrecht en daardoor weet Dessers toch weer te scoren. Puntje van kritiek: die andere ballen hadden er wel in gemogen.

Invallers:
Lennard Hartjes - 7: De pas achttienjarige Hartjes heeft zich kunnen tonen aan de supporters. Hij wordt vaak vergeleken met Frenkie de Jong en nu snappen we beter waarom. Als Hartjes zich door blijft ontwikkelen, is dit er een voor de toekomst.
 
Mimeirhel Benita - 7: Ook Benita speelde uitstekend, maar was bij vlagen nog wat onbevangen. Hij zat er een keer naast en schopte in blessuretijd bijna zijn tegenstander doormidden. We houden het op jeugdigheid, maar de voortekenen zijn meer dan goed.

Antoni Milambo - 7: Pas zestien jaar en dan al in Feyenoord 1 spelen, dan ben je een toptalent. Milambo haalde het journaal niet, maar deed wel wat er van hem wordt verwacht. 

Sem Valk - 7: Ook dit wordt er eentje om in de gaten te houden. Valk heeft in de 35 minuten die hij van Slot kreeg laten zien wat hij kan. Een van zijn sterke punten is de lange bal. De energie spatte er vanaf, zoals bij al zijn leeftijdsgenoten.

Aliou Baldé - : Speelde te kort voor een beoordeling.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie