'Verdere escalatie van Sparta-conflict afgewend na gesprek Fraser en spelers'

'Verdere escalatie van Sparta-conflict afgewend na gesprek Fraser en spelers'

10-12-2021 12:46
29

Trainer Henk Fraser blijft bij Sparta. De oefenmeester stelde zijn functie ter discussie nadat technisch directeur Henk van Stee opstapte, maar de spelersgroep wil graag door met Fraser.

De assistent-bondscoach van Oranje werkte jarenlang prettig samen met Van Stee, die echter is vertrokken vanwege hoog oplopende interne spanningen. Fraser kondigde eerder deze week al aan dat hij wilde praten met Van Stee, algemeen directeur Manfred Laros én de spelersgroep. "Dat zal bepalend zijn voor welke kant we met zijn allen opgaan en invloed hebben op mijn nabije toekomst", liet hij weten.

Fraser sloot niet uit dat hij ook op zou stappen, maar dat scenario is voorlopig van de baan. Sparta-aanvoerder Adil Auassar laat aan RTV Rijnmond weten dat de selectie hem niet kwijt wilde. De 55-jarige oud-verdediger werkt sinds 2018 op Het Kasteel, leidde Sparta in zijn eerste seizoen naar promotie én wist zich twee keer comfortabel te handhaven in de Eredivisie. Dit seizoen wil het echter minder vlotten: Sparta staat na vijftien speelrondes op plek zestien, met tien punten.