Gullit junior: 'Weinig kansen gehad bij AZ, ik had daar ook door kunnen breken'

Gullit junior: 'Weinig kansen gehad bij AZ, ik had daar ook door kunnen breken'

10-12-2021 13:13
43

Maxim Gullit zal voor altijd De Zoon Van zijn, maar richt zich liever op het ontwikkelen van zijn eigen carrière. De twintigjarige verdediger wordt momenteel door AZ verhuurd aan SC Cambuur en komt vooralsnog weinig aan spelen toe, maar durft groot te dromen.

Gullit speelde vorig seizoen tegen Rijeka in de Europa League één minuut en dat is tot op heden zijn enige wedstrijd namens AZ. "Ik vind het jammer dat ik daar weinig kansen heb gehad. Ik heb namelijk het gevoel dat ik daar ook had kunnen doorbreken. Maar dan heb je wel mensen nodig die je willen helpen, die je de kans willen geven", vertelt hij aan de NOS. Ook in Leeuwarden moet hij wachten op een kans. "Ten eerste kwam ik geblesseerd binnen, maar die blessure is nu over. Ten tweede draait het team hartstikke lekker, we staan gewoon zevende. Never change a winning team, zeggen ze niet voor niets."

Wedden

Meer odds

In de laatste weken maakt Gullit echter steeds meer minuten bij Cambuur. De verdediger ziet dit als het eerste deel van een duidelijk stappenplan. "Ik wil bij Cambuur zoveel mogelijk spelen en daarna een mooie stap maken. En via daar de wereldtop halen en Champions League spelen. Ik zie dat gebeuren, ik weet zeker dat dat gaat lukken." Dat hij dan in de voetsporen van vader Ruud kan treden, zegt hem niet zoveel. "Mijn vader is gewoon mijn vader. En mijn moeder (Estelle Cruijff, de nicht van Johan Cruijff, red.) mijn moeder. Ze zijn gewoon mijn ouders en geven om mij zoals ouders dat om hun zoon doe."

Als dat inderdaad het geval is, kan zijn vader hem echter gaan analyseren. Gullit senior is namelijk één van de vaste gezichten van de Champions League-uitzendingen op BeIN Sports. "Soms ga ik mee als hij daar moet werken. Dan zitten Wenger en Makélélé daar ook. Dan praat ik met hun over spelsituaties of specifieke verbeterpunten", aldus de twintigjarige Zaankanter, die van Wenger het advies kreeg om altijd hard te blijven werken. "Zowel binnen als buiten het veld. En ik probeer dat advies ook op te volgen en hoop dat anderen dat ook zien."