AZ breekt daags na zege op Ajax contract van smaakmaker Karlsson open

AZ breekt daags na zege op Ajax contract van smaakmaker Karlsson open

13-12-2021 17:07
33

AZ heeft daags na de uitzege op Ajax nog meer goed nieuws naar buiten gebracht. Smaakmaker Jesper Karlsson heeft zijn contract verlengd, laten de Alkmaarders weten.

Voor het weekend meldde VoetbalPrimeur al dat de Alkmaarders voornemens waren om het contract van Karlsson open te breken. AZ heeft de daad bij het woord gevoegd en heeft de tot 2025 doorlopende verbintenis van de Zweed met één jaar verlengd. "Ik ben AZ heel dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen. Zowel nationaal als internationaal heb ik mijzelf kunnen laten zien", laat hij weten aan de clubkanalen. "Ik voel mij thuis bij AZ, dus het voelt heel goed om mijn contract te verlengen. Het is een mooie en wederzijdse blijk van waardering."

Karlsson werd aan het begin van het vorige seizoen overgenomen van IF Elfsborg, als opvolger van Oussama Idrissi. Die transfer bleek een schot in de roos. In zijn eerste seizoen was de vleugelaanvaller al goed voor twaalf goals en negen assists, nu staat de teller alweer op acht goals en acht assists.