Feyenoord werkt door Unnerstall met forse bekerkater toe naar Klassieker

15-12-2021 20:37 Laatste update: 21:12
267

Feyenoord werkt met een forse kater toe naar de Klassieker. FC Twente was woensdagavond, mede dankzij een uitblinkende Lars Unnerstall, na verlenging te sterk: 2-1. De tweede ronde van de KNVB Beker is daardoor het eindstation voor de nummer drie van de Eredivisie.

Feyenoord trad om 18.00 uur met drie nieuwe basisspelers aan in de Grolsch Veste: Lutsharel Geertruida, Alireza Jahanbakhsh en Cyriel Dessers kregen vier dagen voor de Klassieker tegen Ajax de kans van trainer Arne Slot. De eerste serieuze kans van de wedstrijd was voor Dessers: de Feyenoord-spits schoof de bal voorlangs.

Ook de andere 'nieuwelingen' vielen op: Geertruida zorgde onbedoeld voor Twente-dreiging door een paar keer balverlies te leiden, terwijl Jahanbakhsh de bal via de binnenkant van de paal uit het strafschopgebied zag ketsen. Ook Guus Til kreeg een kans, maar de strijd in Enschede ging gelijkop. Twee weken geleden eindigde het Eredivisie-treffen tussen de twee clubs nog in een doelpuntloos gelijkspel.

Voor rust hield Lars Unnerstall zijn ploeg op de been met een aantal reddingen en dat bleek zéker niet de laatste keer dat de Duitse doelman uitblonk. Aan de andere kant raakte ook Twente de paal: een uithaal van Ramiz Zerrouki spatte uiteen op het aluminium.

Aan het begin van de tweede helft was het wel raak. Dessers ontsnapte aan de aandacht van de Twente-verdediging en ramde een voorzet van Jahanbakhsh bij de tweede paal binnen: 0-1. Even later raakte diezelfde Jahanbakhsh voor de tweede keer de paal.

Twente bleef in leven, mede door weergaloos keeperswerk van van de onpasseerbare Unnerstall, en mocht in de slotfase gaan denken aan de gelijkmaker. Die kwam er ook: Justin Bijlow kwam veel te ver uit zijn doel, was uit positie en Giovanni Troupée profiteerde met de 1-1.

In de verlenging trok Feyenoord ondanks groot aantal goede kansen uiteindelijk aan het kortste eind. Invaller Manfred Ugalde zorgde voor de vroege bekeruitschakeling van de Rotterdammers, die met een forse kater én 120 minuten in de benen zullen toewerken naar de Klassieker van aanstaande zondag. Unnerstall werd de man van de wedstrijd.