Man van 24 goals nu tégen FC Groningen: Ontzettend onverstoorbaar

Man van 24 goals nu tégen FC Groningen: "Ontzettend onverstoorbaar"

15-12-2021 20:21
46

Thijs Dallinga laat zich niet van de wijs brengen, ook niet omdat hij dit seizoen al 24 keer gescoord heeft en woensdagavond tegen zijn oude club FC Groningen staat.

Trainer Marinus Dijkhuizen van Excelsior zegt dat Dallinga met beide benen op de grond blijft staan. "Hij is ontzettend onverstoorbaar, ondanks alle aandacht en wat er gebeurd is. Hij is heel nuchter, kritisch op zichzelf en komt hier iedere dag om vol gas te geven. Natuurlijk zit er sentiment bij, maar niet anders dan anders. Misschien krijgt vandaag maar één of twee kansen, ik ben benieuwd of hij die kan killen. Het zou mooi zijn voor hem en de ploeg", zegt hij tegen ESPN.

"Ik ben niet iemand die nu extra wil laten zien wat ze hebben misgelopen", zei Dallinga zelf tegen het AD. "In de voetballerij lopen dingen nu eenmaal anders dan je verwacht. Je moet kansen krijgen bij een club om te laten zien wat je kan. Bij Groningen kreeg ik nauwelijks kansen, daar liepen concurrenten die zich al jarenlang bewezen hadden op eredivisieniveau. Juist daarom ben ik nu naar Excelsior gegaan. Hier kan ik mezelf over een langere periode laten zien."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s