Natuurlijk wil je zo snel mogelijk in Ajax 1 spelen, dat is het allerbeste

"Natuurlijk wil je zo snel mogelijk in Ajax 1 spelen, dat is het allerbeste"

16-12-2021 06:56
39

Kenneth Taylor mocht woensdag weer eens in de basis beginnen bij Ajax in de bekerwedstrijd tegen Barendrecht. De negentienjarige middenvelder wacht geduldig op zijn kans in Amsterdam.

"Ik moet het nu vooral nog doen met invalbeurten en mijzelf daarin laten zien", laat Taylor na de 4-0 zege op de amateurs weten aan ESPN. "Ik denk dat het voor een type-speler als ik lastig is om mezelf in tien minuten te laten zien. Het is top dat ik nu de kans krijg om het een hele wedstrijd te laten zien. Het ging wel prima. Het kan altijd beter natuurlijk. Ik heb mijn punten, dat weet ik met de coach."

Taylor debuteerde vorig jaar tegen PEC Zwolle, maar is er nog niet in geslaagd om echt door te breken. "Natuurlijk wil je zo snel mogelijk in Ajax 1 spelen, dat is het allerbeste. Vorig jaar na de winterstop heb ik wel mindere wedstrijden gespeeld in Jong Ajax. Daarna heb ik het weer opgepakt en toen gaf de trainer mij ook weer kansen aan het einde van het seizoen. Nu heb ik een goede voorbereiding gespeeld en krijg ik best wel veel invalbeurten. Daar ben ik tevreden mee."

Taylor viel dit seizoen zowel in de Eredivisie als in de Champions League drie keer in. Voor Jong Ajax was hij al vijf keer trefzeker in acht optredens in de Keuken Kampioen Divisie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!