Balkestein: 'Op de foto sta ik tegen Anelka op Stamford Bridge, breekt het ijs'

Balkestein: 'Op de foto sta ik tegen Anelka op Stamford Bridge, breekt het ijs'

16-12-2021 11:37
16

De Treffers-verdediger Pim Balkestein is in het dagelijks leven sales manager, maar heeft ook een bijzondere profcarrière achter de rug. De oud-verdediger van onder sc Heerenveen, VVV-Venlo, Ipswich Town en Brentford profiteert anno 2021 nog steeds van met name zijn Engelse jaren.

Als hij in gesprek is met een (potentiële) klant, laat Balkestein soms de achtergrond van zijn telefoon zien. "Doe ik vaak op een groot scherm. Mijn screensaver is een live foto, waarop ik tegen Anelka op Stamford Bridge aan het voetballen ben", vertelt hij aan ESPN. "Natuurlijk gaat het dan tien minuten daarover, dan breekt dat het ijs."

Die foto dateert uit 2009, toen Balkestein het met Ipswich Town in de FA Cup opnam tegen Chelsea. "Het bijzondere was dat er tienduizend Ipswich-supporters mee waren. Uiteindelijk 3-1 verloren, nadat we heel lang ook in de wedstrijd zaten. Bij de 1-1 had ik de voorassist: ik kopte, Cech redde hem en uiteindelijk ging hij er in de rebound in. Maar dat je tegen Anelka en Drogba staat, dat is uniek om meegemaakt te hebben."

Balkestein neemt het donderdagavond met De Treffers op tegen zijn oude club Heerenveen. De Fries-Groesbeekse bekerclash begint om 21.00 uur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie