Van Gaal maakt 'WK-formatie' Oranje bekend: 'Dat is de fout die ik in 2014 maakte'

Van Gaal maakt 'WK-formatie' Oranje bekend: 'Dat is de fout die ik in 2014 maakte'

16-12-2021 21:20
123

Louis van Gaal is op de weg terug na zijn val van vorige maand. De bondscoach van Oranje brak daarbij zijn heup en zat tijdens de vorige interlandperiode in een rolstoel, maar de pijn is inmiddels weg.

Tijdens de allesbeslissende wedstrijd tegen Noorwegen in de WK-kwalificatie bekeek Van Gaal zijn ploeg vanaf de tribune. "Maar het gaat nu heel goed", zo heeft hij laten weten in gesprek met De Telegraaf. "Voor dit breukje staat een periode van zes tot acht weken. Maar het is vier weken geleden en ik loop weer vrij normaal. Ik zit nu ook in Zeist. Niet alles is top maar ik kan me voortbewegen."

Van Gaal stopt na het WK van volgend jaar als bondscoach. "En nee, ik heb geen interesse om bij de KNVB directeur Topvoetbal te worden. Dat heb ik één keer geprobeerd bij Ajax, maar dat is me niet zo goed bevallen", zo wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad.

De bondscoach is druk met de voorbereidingen op het eindtoernooi in Qatar. Hij wil in een 1-3-4-3-formatie aan gaan treden. "Omdat dat aanvallender klinkt dan met 5 achterin. Dat is de fout die ik in 2014 bij het WK maakte, dat ik het 1-5-3-2 noemde. Zoals ik het wil uitvoeren is het helemaal niet defensief, maar dat wordt het wel snel in de beeldvorming", zo sluit Van Gaal af.