Kompany aangeslagen: 'Hele wedstrijd uitgescholden, bruine apen, wat dan ook...'

Kompany aangeslagen: 'Hele wedstrijd uitgescholden, bruine apen, wat dan ook...'

19-12-2021 18:01 Laatste update: 20-12-2021 13:55
19

Vincent Kompany weigerde om na het 2-2 gelijkspel tussen Club Brugge en RSC Anderlecht te praten over de wedstrijd. Hij richtte zich op de spreekkoren die te horen waren vanaf de tribunes. De trainer stelt dat de staf en de spelers van Anderlecht de gehele wedstrijd racistisch werden bejegend.

Kompany vertelt dat zijn spelers en de staf onder andere werden uitgemaakt voor 'bruine apen'. Hij wilde niet over de wedstrijd praten. "Het is onbelangrijk. Ik ga teleurgesteld naar huis. Mijn staf, mijn spelers en ikzelf zijn de hele wedstrijd uitgescholden. Bruine apen, en wat dan ook..."

De trainer van Anderlecht zat duidelijk in zijn maag met de spreekoren. "Het zijn zaken waar ik het moeilijk mee heb. Ik wil nu met mijn staf samen zijn. Ik weet dat er iets ludieks geroepen mag worden, maar hier zijn veel mensen die veel gegeven hebben voor dit land en gewoon komen voetballen. Voor mij is de wedstrijd nu onbelangrijk. Ik wil niet in een conflict terechtkomen met Club Brugge, maar ik wil nu gewoon naar huis."