'De laatste weken bij PSV waren veeleisend, dus moet ik voor hem zorgen'

'De laatste weken bij PSV waren veeleisend, dus moet ik voor hem zorgen'

20-12-2021 10:18
26

Carlos Vinícius stond zondagmiddag niet aan de aftrap namens PSV tegen RKC. De Braziliaanse spits moest toezien hoe Cody Gakpo de positie in de punt van de aanval mocht innemen, maar volgens trainer Roger Schmidt heeft dat niets met ontevredenheid over Vinícius te maken.

De Duitse oefenmeester wilde een tactisch foefje uithalen. "Cody als snelle spits leek me voor deze wedstrijd de beste keuze", zegt hij na afloop tegenover Voetbal International. "RKC staat best hoog op het veld, dus het idee was om met drie snelle spelers voorin te beginnen."

Uiteindelijk moest Vinícius nog in de eerste helft invallen. Ritsu Doan en Bruma vielen uit met een blessure en daarom kwam de Braziliaan, samen met Yorbe Vertessen, alsnog in de ploeg. Daar baalde Schmidt van. "Carlos is niet honderd procent fit. Hij heeft al twee weken wat problemen met een spier. Het is geen echte blessure, maar het voorkomt dat hij helemaal vrij is."

"Carlos is al vaak gestart, terwijl hij geen voorbereiding heeft meegedraaid", legt de Duitse PSV-trainer uit. "De laatste weken waren voor hem veeleisend en dus moet ik voor hem zorgen, om hem fit te houden. Daarom startte hij niet iedere keer in de laatste twee weken. We zijn voorzichtig met hem."