VP's Elftal van de Eerste Seizoenshelft: keeper

VP's Elftal van de Eerste Seizoenshelft: keeper

24-12-2021 12:00 Laatste update: 13:23
120

De laatste Eredivisie-speelronde van 2021 is achter de rug en dat betekent dat we de stembussen weer gaan openen. VoetbalPrimeur draagt per positie de genomineerden voor ons Elftal van de Eerste Seizoenshelft voor, het laatste woord is aan jullie. We trappen af met de keepers, in alfabetische volgorde.

Justin Bijlow (Feyenoord)
Afgezien van een coronabesmetting die hem drie competitieduels kostte, is Bijlow eindelijk eens een heel seizoen fit. En dus is hij meteen uitgegroeid tot eerste doelman van het Nederlands elftal. Als hij eens een klein foutje maakt, zoals recentelijk op bezoek bij FC Groningen, is dat meteen nieuws, want weinig Eredivisie-keepers zijn zo betrouwbaar als Bijlow. De Feyenoord-fans zullen zich ongetwijfeld gelukkig prijzen met hun mede-supporter, opgegroeid in Vak V en met de Erasmusbrug op zijn lichaam vereeuwigd.

Janis Blaswich (Heracles Almelo)
Het grillige Heracles staat dichterbij de degradatiestreep dan wenselijk en heeft eigenlijk maar één stabiele factor in de ploeg: en die staat onder de lat. Blaswich heeft weliswaar maar twee keer de nul gehouden dit seizoen, maar staat wel wekelijks uitstekend te keepen en doet het met 23 tegengoals in zestien wedstrijden beter dan sommige collega's in het linkerrijtje. Eén van die twee clean was overigens tegen Ajax: tijdens die verdienstelijke 0-0 was de Duitser op zijn best.

Mattijs Branderhorst (NEC)
Vorig seizoen moest hij in de Keuken Kampioen Divisie stuivertje wisselen met Norbert Alblas, die inmiddels het doel van TOP Oss verdedigt. Branderhorst daarentegen ging met NEC één treetje omhoog en houdt zich keurig staande in de Eredivisie: als we de vijfklappers tegen Ajax en Feyenoord wegdenken, blijft het keurige aantal van zestien tegentreffers staan. De Tielenaar was ooit een half jaar lang eerste keeper van Willem II, heeft vervolgens lang op een nieuwe kans in de Eredivisie moeten wachten en grijpt deze vooralsnog met beide handen aan.

Remko Pasveer (Ajax)
Aardige quizvraag voor over een paar jaar, als Erling Braut Haaland zijn zesde Ballon d'Or heeft gewonnen: welke Nederlandse keeper hield hem ooit hoogstpersoonlijk van een hattrick af in de Champions League? Remko Pasveer dus, die vorig seizoen bij Vitesse al beter was dan ooit, maar na zijn transfer naar Ajax én zijn 38ste verjaardag doodleuk een tandje bij heeft geschakeld. Zijn drie tegengoals en dertien clean sheets in vijftien Eredivisie-duels spreken voor zich. Concurrent Andre Onana heeft uiteraard zijn eigen glazen ingegooid, maar het is ook zeker de verdienste van Pasveer dat de Kameroener zijn laatste maanden bij Ajax op de bank zal slijten.

Lars Unnerstall (FC Twente)
"Zou er bij PSV misschien één iemand zijn die zegt: misschien hadden we toch beter die Unnerstall kunnen houden?", zei René van der Gijp voor de grap. Dat de imposante Duitser veel te goed is om bij PSV op de bank te zitten, is echter een feit. Bij FC Twente moest Unnerstall er even in komen, maar vooral in de laatste weken voor de winterstop was de man uit Ibbenbüren in bloedvorm. Eén van de belangrijkste pijlers onder de keurige gedeelde vijfde plek, waarmee FC Twente 2021 afsluit.

Wie vond jij de beste keeper van de eerste seizoenshelft? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie