'Doorbrekend Barça-talent moet vlak na debuut al kiezen tussen Spanje en Marokko'

'Doorbrekend Barça-talent moet vlak na debuut al kiezen tussen Spanje en Marokko'

24-12-2021 21:55
53

Abdessamad 'Ez Abde' Ezzalzouli heeft net zijn debuut als prof achter de rug en staat nu voor een belangrijke keuze. De twintigjarige FC Barcelona-aanvaller kan na de jaarwisseling met Marokko op de Afrika Cup spelen, maar zou daarmee zijn kansen voor de vertegenwoordigende Spaanse elftallen op het spel zetten.

Abde – die na het ontslag van Ronald Koeman voor de leeuwen werd geworpen in Camp Nou – is geboren in Marokko, maar is bezig met het aanvragen van een Spaans paspoort. Bondscoach Vahid Halihodzic heeft hem al opgenomen in de Afrika Cup-selectie van Marokko, maar volgens Marca heeft ook de Spaanse bond toenadering gezocht, in een poging hem over de streep te trekken. Abde heeft gevoelens voor beide landen en het is nog niet duidelijk of hij op korte termijn al een keuze wil maken.

De eerste poulewedstrijd van Marokko is namelijk al op 10 januari: De Leeuwen van de Atlas zijn gekoppeld aan Ghana, de Comoren en Gabon. Naast Abde zijn onder meer Souffian El Karouani (NEC), Zakaria Aboukhlal (AZ) en de in Huizen geboren Sofyan Amrabat (Fiorentina) opgeroepen.