Laagvlieger Cercle wint Brugse derby, Lang krijgt rood na laatste fluitsignaal

26-12-2021 15:18 Laatste update: 15:21
69

Club Brugge heeft een pijnlijke nederlaag moeten slikken. In de stadsderby tegen Cercle Brugge, dat de wedstrijd in ging als nummer veertien van de Belgische competitie, werd met 2-0 verloren.

Wedstrijden tussen de twee stadgenoten worden altijd op het scherpst van de snede gespeeld en dat was ook dit keer het geval. In het lege Jan Breydelstadion zaten beide ploegen er bovenop en was er ook sprake van irritatie. Dat uitte zich bijvoorbeeld bij Noa Lang, die samen met Ruud Vormer in de basis stond bij Club. De vleugelaanvaller ergerde zich, kwam met wat rare gebaartjes, trapte een bal weg en mekkerde bij de scheidsrechter. Die trok geel.

Op dat moment was het al bijna rust en stond de brilstand nog steeds op het scorebord. In de tweede helft ging het echter van kwaad tot erger voor Club, aangezien Cercle na 53 minuten op voorsprong kwam via Senna Miangue. Hij kon scoren omdat het wegwerken van de blauw-zwarte defensie niet al te best was.

Met Bas Dost als invaller werd vervolgens alles op alles gezet om een gelijkmaker te forceren, maar de beslissing viel aan de andere kant via verdediger David Sousa: 2-0. Daarmee stijgt Cercle naar de tiende plaats op de ranglijst en geeft Club het verrassend presterende Union St. Gilloise een vrijgeleide. De promovendus, waar Bart Nieuwkoop onder contract staat, kan met een thuiszege op AA Gent naar een voorsprong van negen punten gaan.

Na het laatste fluitsignaal werd het nog even onvriendelijk in het Jan Breydelstadion. Daar incasseerde Lang zijn tweede gele kaart en dus een rode, waardoor hij de volgende wedstrijd naar alle waarschijnlijkheid zal moeten missen met een schorsing. Voor Club staat in 2022 een thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden op het programma.