'Voetballen in de kerstperiode is schandalig, vooral respectloos tegen ons geloof'

'Voetballen in de kerstperiode is schandalig, vooral respectloos tegen ons geloof'

27-12-2021 15:14
80

Niet alleen in Engeland wordt gevoetbald op Tweede Kerstdag. Nederland proefde er in 2008 eens aan en in België begint het zelfs ingeburgerd te raken. KV Mechelen-routinier Igor De Camargo kan er echter niet aan wennen.

De Camargo is fel tegen voetballen rond Kerstmis. "Ik blijf het schandalig vinden dat er in de kerstperiode gevoetbald moet worden", beklaagt hij zich tegenover de Gazet Van Antwerpen. "Laat ons eerlijk zijn: kerstvoetbal in België draait alleen om commercie. Zeker nu er ook geen publiek wordt toegelaten. Ik vind het vooral respectloos ten opzichte van ons christelijke geloof."

"Maar goed, wij spelers zijn ook maar pionnetjes in een grote business", vervolgt de 38-jarige aanvaller, die in het verleden bij onder meer Standard Luik, KRC Genk, Borussia Mönchengladbach en TSG Hoffenheim speelde. "We moeten ons erbij neerleggen. Maar als je een rondvraag zou doen bij de spelers, dan denk ik dat 99,9% tegen kerstvoetbal is. Ik ben blij dat ik er volgend jaar van af ben."

Aan het einde van het seizoen zet De Camargo een punt achter zijn carrière. Dit seizoen stond hij slechts vier keer aan de aftrap in een Jupiler Pro League-wedstrijd. KV Mechelen treft maandagavond laagvlieger Seraing.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!