Delaney: 'Iedere voetballer zal zeggen dat dit een ramp is, het gaat om geld'

Delaney: 'Iedere voetballer zal zeggen dat dit een ramp is, het gaat om geld'

27-12-2021 18:43
25

De Deense selectie heeft zich uitgesproken tegen Qatar als gastland van het WK in 2022. Vooral Thomas Delaney is niet te spreken over de situatie in het emiraat.

In een documentaire, die te zien is bij Danmarks Radio, vertellen de Deense spelers over Qatar. De organisator van het WK is omstreden, vanwege de barre omstandigheden waarin gastarbeiders aan stadions moeten werken. Volgens Delaney moest het WK in een ander land georganiseerd worden. "Iedere voetballer met wie je hierover praat, zal zeggen dat dit een ramp is", stelt de middenvelder van Sevilla.

"Dat is in ieder geval wel mijn mening", gaat hij verder. "Ik denk dat niemand dit binnen onze selectie een goed idee vindt. Voor mij is het in alle opzichten een slecht idee. Ik zou willen dat het anders was. Het gaat om geld."

Doelman Kasper Schmeichel spreekt zich ook uit tegen de situatie in Qatar. "Of ik tevreden ben met het land dat het WK organiseert? Zeker niet, maar ik ben niet de persoon die dat kan veranderen. Het enige wat we kunnen doen, is onze onvrede uiten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie