'Ga niet zeggen wat mijn doel qua goals is, zelfs mijn vriendin weet het niet'

'Ga niet zeggen wat mijn doel qua goals is, zelfs mijn vriendin weet het niet'

Excelsior-revelatie Thijs Dallinga wil niet verklappen wat zijn doel qua doelpuntenproductie is dit seizoen. De spits heeft het zelfs aan zijn vriendin niet verteld.

Na de eerste seizoenshelft heeft Dallinga al 25 goals gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. Daarmee gaat hij eenzaam aan kop op de topscorerslijst. Op welk doelpuntenaantal hoopt Dallinga uiteindelijk te eindigen? "Ik heb mezelf een aantal als doel gesteld, maar om rust te creëren ga ik dat niet zeggen", vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

"Zelfs Liz (de partner van Dallinga, red.) weet het niet", vervolgt de geboren Groninger. "Ik hoop nog zo veel en zo vaak als mogelijk te knallen. Met Excelsior zijn we lekker bezig. We zijn door het behalen van de periodetitel zeker van de play-offs en gaan nu ons doel bijstellen."

Dallinga en co. maken een goede kans op directe promotie naar de Eredivisie. Excelsior staat namelijk tweede in de KKD, wat aan het eind van het seizoen voldoende zou zijn voor Eredivisie-voetbal. Achtervolger FC Emmen heeft momenteel drie punten minder.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s