Update: Chelsea bevestigt slecht Chilwell-nieuws, verdediger onder het mes

Update: Chelsea bevestigt slecht Chilwell-nieuws, verdediger onder het mes

28-12-2021 18:04 Laatste update: 18:01
17

Voor Ben Chilwell zit het seizoen erop. De linksback van Chelsea moet herstellen van een zware kruisbandblessure.

Dat melden meerdere Engelse media. Chilwell raakte geblesseerd tegen Juventus en Chelsea heeft nu besloten dat hij onder het mes moet. Daardoor mist hij de rest van het seizoen en mogelijk ook de start van het volgende seizoen. Chelsea hoopte eerst dat Chilwell natuurlijk zou genezen, maar heeft toch besloten om hem te laten opereren.

Volgens The Telegraph overweegt Chelsea om huurlingen Emerson Palmieri en Ian Maatsen (Olympique Lyon en Coventry City) terug te halen. Volgens Goal is Everton-linksback Lucas Digne in beeld voor een huurtransfer.

Het wegvallen van Chilwell is een harde klap voor Chelsea. De club staat halverwege het seizoen derde in de Premier League en doet nog volop mee om de landstitel.

Update: Chelsea heeft het slechte nieuws bevestigd: Ben Chilwell moet onder het mes. In eerste instantie werd er geprobeerd om de blessure zonder operatieve ingreep te laten herstellen, maar dat heeft niet geholpen. Hierdoor gaat de linksback deze week alsnog onder het mes. Over de revalidatietijd doet Chelsea geen uitspraken, maar het seizoen lijkt er zo goed als zeker op te zitten voor Chilwell.