Kans dat Ajax-huurling terugkeert is klein: 'Koopoptie waarschijnlijk gelicht'

Kans dat Ajax-huurling terugkeert is klein: 'Koopoptie waarschijnlijk gelicht'

29-12-2021 09:15
22

Dominik Kotarski heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2023, maar de kans is aanwezig dat hij niet meer terugkeert in Amsterdam. De Kroatische doelman is verhuurd aan HNK Gorica, dat zeer tevreden over hem is en er serieus over nadenkt om de koopoptie te lichten.

Kotarski (21) kwam bij Ajax niet in aanmerking voor een plek onder de lat in het eerste en werd verhuurd aan HNK Gorica om vlieguren te maken. Daar gaat het hem goed af. De kans is aanwezig dat Kotarski, begeleid door zaakwaarnemers Filip Naranca en Vincenzo Cavaliere, niet meer terugkeert bij Ajax.

Wedden

Meer odds

Ajax meldde bij het bekendmaken van de huurdeal niet of HNK Gorica een koopoptie bedongen heeft. Volgens Cavaliere heeft de club die wel en is de kans groot dat die gelicht wordt. "Dominik doet het goed in Kroatië en is de eerste keeper van Kroatië O21. Met hem hebben ze maar twee van de twaalf wedstrijden verloren. De club heeft een koopoptie en die wordt waarschijnlijk gelicht", laat Cavaliere weten aan VoetbalPrimeur.

Wat Naranca betreft had Kotarski niet misstaan bij Ajax. De reden voor de verhuur was echter duidelijk. "Dominik past perfect bij de manier van spelen van Ajax. Hij is sterk met zijn voeten en de statistieken spreken voor zich. Hij moest gewoon aan spelen toekomen en daarom kozen we voor een verhuur. De relatie met Ajax is altijd goed en professioneel geweest en is dat nog steeds", zegt hij.

Kotarski speelde in de jeugd van NK Tondach Bedekovčina en GNK Dinamo Zagreb. Ajax kocht hem in de zomer van 2017 voor een bedrag van om en nabij de twee miljoen euro. Zijn debuut in Ajax 1 maakte Kotarski niet, voor Jong Ajax speelde hij zestig wedstrijden.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)