Chinese overheid legt sporters per direct een verbod op tattoos op

Chinese overheid legt sporters per direct een verbod op tattoos op

30-12-2021 11:37
108

De Chinese overheid wil een verbod op tattoos en roept sporters op om bestaande tattoos weg te laten halen. Dat doet het land in een poging om spelers 'het goede voorbeeld voor de samenleving' te laten geven.

De Chinese overheid vroeg voetballers in 2018 al om tattoos verborgen te houden door bijvoorbeeld shirts met lange mouwen te dragen, nu komt er zelfs een verbod op tattoos en moeten bestaande weg worden gehaald. 

'Het is voor de nationale team en de O23 ten strengste verboden om nieuwe tattoo's te nemen en degenen die ze al hebben, wordt geadviseerd deze zelfs te verwijderen', laat het Chinese Ministerie van Sport weten in een statement. 'Als er speciale omstandigheden zijn waar het team mee instemt, moeten spelers ze tijdens trainingen en wedstrijden verbergen.' 

Spelers die wel tattoos hebben, worden niet meer opgeroepen voor de nationale ploeg. Ook wordt er gespeculeerd over disciplinaire eisen voor spelers die de regels overtreden. Tattoos zijn de laatste jaren steeds meer mainstream geworden in China, maar het land zet nu alles in om dat te veranderen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie