Negatief reisadvies voor Cavani én Van de Beek van Rangnick: 'Kans komt echt wel'

Negatief reisadvies voor Cavani én Van de Beek van Rangnick: 'Kans komt echt wel'

02-01-2022 15:14
48

Manchester United-manager Ralf Rangnick houdt Donny van de Beek en Edinson Cavani het liefst binnenboord. De Duitser heeft tijdens zijn perspraatje van zondagmiddag de loftrompet gestoken over het tweetal.

Het gebrek aan speeltijd van Van de Beek is al anderhalf jaar lang een terugkerend thema in de Engelse pers. Voor de middenvelder uit Nijkerkerveen lijkt ook na de entree van Rangnick niet veel te veranderen, maar de opvolger van Ole Gunnar Solskjaer steekt Van de Beek een hart onder de riem. "Hij heeft een topmentaliteit en er gaan echt wel wedstrijden komen waarin hij zijn kans krijgt, daar ben ik van overtuigd", aldus Rangnick. "Ik heb er uitvoerig met hem over gesproken: natuurlijk is het moeilijk voor hem, omdat hij met het Nederlands elftal naar het WK wil en daarvoor speeltijd moet hebben hier. Maar ik vind dat hij hier moet blijven, in elk geval tot het eind van het seizoen."

Cavani komt ook niet veel aan spelen toe en zou dichtbij een transfer naar FC Barcelona zijn. Rangnick geeft echter ook van El Matador hoog op. "Hij is misschien wel de speler waar ik het meest mee gesproken heb. Ik heb hem vanaf het begin verteld dat hij een belangrijke speler voor ons is, misschien wel de enige aanvaller die met zijn neus én met zijn rug naar het doel kan spelen", klinkt het. "Hij is een op en top professional met een geweldige mentaliteit. Ik wil dolgraag dat hij dit seizoen hier blijft en dat hij ook."

Manchester United bereidt zich voor op zijn eerste opdracht van 2022. Maandag wordt er om 18.30 uur afgetrapt tegen Wolverhampton Wanderers.