Update: Go Ahead heeft nieuws en legt na Martina opnieuw proefspeler vast

Update: Go Ahead heeft nieuws en legt na Martina opnieuw proefspeler vast

03-01-2022 19:07 Laatste update: 19:04
12

Go Ahead Eagles is binnen afzienbare tijd een linksback rijker, weet De Stentor. Aventis Aventisian hoeft alleen nog zijn medische keuring te doorstaan, voordat hij PAOK Saloniki inruilt voor de promovendus.

In november was Aventisian al even op de proef in Deventer. Toen maakte de negentienjarige verdediger een goede indruk op trainer Kees van Wonderen. Go Ahead heeft daarna werk gemaakt van zijn komst. De transfer is nu bijna rond: maandag ondergaat Aventisian zijn medische keuring, waarna hij normaal gesproken direct meedoet aan de groepstraining bij Go Ahead.

In Deventer lijkt Aventisian een contract tot medio 2023 te tekenen. Bij PAOK speelde de linkspoot in de jeugdelftallen. Zijn debuut in de hoofdmacht maakte de jeugdinternational nog niet.

Aventisian beschikt eigenlijk nog over een contract tot het einde van dit seizoen bij PAOK. Het wordt niet duidelijk of Go Ahead een transfersom moet betalen voor de Griek met Armeense roots.

Update: Go Ahead Eagles heeft Aventisian definitief binnen. De linksback heeft na een geslaagde proefperiode tot 2024 getekend in De Adelaarshorst. "De eerste week voelde ik me gelijk welkom, de tweede week voelde ik me al helemaal thuis en onderdeel van het team", laat hij weten aan de clubkanalen. "Ik kijk er dan ook heel erg naar uit om deze week weer met de spelersgroep op het veld te staan." Kowet legde in het najaar al Cuco Martina vast na een proefperiode.