'PSV zou in de Bundesliga bij de eerste drie spelen, we hebben veel kwaliteit'

'PSV zou in de Bundesliga bij de eerste drie spelen, we hebben veel kwaliteit'

04-01-2022 07:09
92

Philipp Mwene speelde in de Bundesliga en denkt dat PSV daar hoge ogen zou gooien. Dat zegt hij in een interview met het Duitse blad Kicker.

Mwene (27) speelde twee jaar voor 1. FC Kaiserslautern en drie voor FSV Mainz. Er zijn volgens de verdediger grote verschillen tussen de Eredivisie en de Bundesliga. "De eerste tien clubs (uit de Eredivisie, red.) hebben zeker het niveau voor de Duitse Bundesliga. Elke wedstrijd is een strijd, daarna wordt het minder. Maar we hebben hier ook een ander doel dan bij Mainz. We willen echt elke wedstrijd winnen, kampioen worden, zo ver mogelijk komen in Europa en de titel winnen. Dat is een andere druk. Je hebt ook veel voetbalkwaliteit nodig, die hebben we zeker. We zouden bij de eerste drie spelen in Duitsland. PSV is een grote club in Nederland, dus de interesse was een compliment voor mij. Ik heb er zeker geen spijt van dat ik uiteindelijk voor PSV heb gekozen."

PSV gaat momenteel aan kop in de Eredivisie, gevolgd door Ajax en Feyenoord. "Ajax heeft individueel de beste ploeg van de competitie. Ze hebben de afgelopen jaren ook al laten zien dat ze een van de beste teams van Europa zijn. Toch geloof ik dat we onze kwaliteiten hebben en ze ook kunnen verslaan. Dat lieten we aan het begin van het seizoen zien in de Supercup (Johan Cruijff Schaal, red.). We hebben er vertrouwen in en weten dat we consequent moeten blijven spelen om ze achter ons te laten. We hebben begin volgend jaar een wedstrijd tegen hen (23 januari, red.). Ik weet niet of die meteen cruciaal zal zijn, maar wel heel belangrijk", zegt Mwene.

De Oostenrijker sluit ook Feyenoord nog niet uit. "Ze hebben een geweldig team en hebben in de Conference League laten zien dat ze veel kwaliteit hebben. We verloren de thuiswedstrijd duidelijk met 4-0 en dat laat zien dat ze meekunnen in de top, maar we zijn ons ervan bewust dat we momenteel de eerste zijn. Ze moeten ons eerst inhalen."