Frenkie de Jong in top-tien duurste spelers van Europa, verrassende koploper

Frenkie de Jong in top-tien duurste spelers van Europa, verrassende koploper

05-01-2022 15:58 Laatste update: 16:34
53

Frenkie de Jong staat in de top-tien met meest waardevolle voetballers van dit moment. Dat blijkt uit onderzoek van CIES Football Observatory. Real Madrid-uitblinker Vinícius Júnior voert de lijst aan.

Het CIES presenteert twee keer per jaar een lijst met de honderd meest waardevolle voetballers uit de beste vijf competities (Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk). Met een transferwaarde van 166,4 miljoen euro is Vinícius de koploper. Hij blijft Phil Foden (152,6) en Erling Haaland (142,5) nipt voor. De eerste Nederlander staat op de tiende plaats: Frenkie de Jong vertegenwoordigt een waarde van 115,2 miljoen euro.

Per positie zijn de hoogste waarden berekend voor doelman Gianluigi Donnarumma, centrale verdediger Rúben Dias, vleugelverdediger Alphonso Davies, verdedigende middenvelder Jude Bellingham, aanvallende middenvelder Florian Wirtz en aanvaller Vinícius. Kevin De Bruyne is de hoogst gewaardeerde speler van dertig jaar of ouder. Kylian Mbappé voert de lijst aan voor spelers met een aflopend contract.

De volledige top-twintig:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie