Rode Karsdorp wordt schlemiel van AS Roma op bezoek bij AC Milan

06-01-2022 20:29
34

Door een overwinning op AS Roma blijft AC Milan in het spoor van koploper Internazionale. In San Siro werd het 3-1 voor I Rossoneri. Bij Roma werd Rick Karsdorp de schlemiel.

Voorafgaand aan het duel met José Mourinho en consorten, had Milan evenveel wedstrijden gespeeld als aartsvijand en titelconcurrent Inter. Laatstgenoemde stond vier punten voor, waardoor een overwinning cruciaal was voor Milan. De ploeg van Stefano Pioli ging sterk van start tegen Roma: na een paar minuten lag de bal al op de stip.

Scheidsrechter Daniele Chiffi liet een handsbal van Tammy Abraham aanvankelijk ongestraft, maar de VAR greep later alsnog in. Olivier Giroud ging vervolgens achter de bal staan en schoot vanaf elf meter de 1-0 tegen de touwen. Een kleine tien minuten later werd de marge al verdubbeld door Junior Messias, nadat Roger Ibañez in de fout ging.

Vlak voor rust kwam de spanning echter weer terug in de wedstrijd. Abraham maakte zijn fout goed en tikte de bal uit een corner binnen. Vervolgens ging Roma op zoek naar de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers echter in de problemen door Karsdorp: de Nederlander kreeg zijn tweede gele kaart na een sliding op Theo Hernández, die gemakkelijk naar het gras ging. Niet veel later maakte Rafael Leão 3-1. In het absolute slot maakte Gianluca Mancini een overtreding op diezelfde Leão, waardoor hij net als Karsdorp mocht gaan douchen. Zlatan Ibrahimovic miste de daaropvolgende penalty.

Door de overwinning verkleint Milan het gat met Inter even tot één punt. Roma blijft zevende staan, terwijl concurrenten Fiorentina, Juventus en Atalanta Bergamo allemaal nog een wedstrijd tegoed hebben.