'AZ laat oog vallen op Argentijnse aanvaller en is bereid om miljoenen te betalen'

'AZ laat oog vallen op Argentijnse aanvaller en is bereid om miljoenen te betalen'

07-01-2022 17:20
162

AZ heeft zijn oog laten vallen op de negentienjarige Alan Velasco, melden Argentijnse media. De Alkmaarders zouden al zo'n vier miljoen euro geboden hebben op de aanvaller, maar zijn club Independiente verwees dat naar de prullenbak.

Velasco staat te boek als een groot talent en is een linksbuiten, die ook uit de voeten kan als rechtervleugelaanvaller en aanvallende middenvelder. In het afgelopen voetbalseizoen in Argentinië was de jeugdinternational goed voor één goal en vijf assists. Dat heeft de interesse van AZ gewekt, zo meldt Radio La Red onder meer.

De nummer vijf van de Eredivisie is bereid om een flinke transfersom op tafel te leggen voor Velasco. AZ deed naar verluidt al een bod van om en nabij de vier miljoen euro. Dat was echter niet genoeg voor Independiente, dat de aanbieding van tafel veegde.

Het is niet duidelijk of AZ bereid is om nog meer geld op tafel te leggen. Dat zal in de komende dagen moeten blijken. Enige haast is wel geboden voor technisch directeur Max Huiberts: Independiente begint binnenkort al aan de voorbereiding op het nieuwe Argentijnse voetbalseizoen.