Scherpen speculeert na langverwacht debuut over tijdelijke transfer

Scherpen speculeert na langverwacht debuut over tijdelijke transfer

Het lange wachten van Kjell Scherpen is beloond: de Drentse doelman heeft zijn officiële debuut voor de hoofdmacht van Brighton & Hove Albion gemaakt. Het is echter niet ondenkbaar dat het gewonnen FA Cup-treffen met West Bromwich Albion ook meteen zijn voorlopig laatste optreden namens The Seagulls is geweest.

Scherpen tekende afgelopen zomer tot medio 2024 in Zuid-Engeland, moest Robert Sánchez en Jason Steele voor zich dulden, maar kreeg zaterdag zijn kans op The Hawthorns. "Ik raakte in mijn eerste week geblesseerd, toen lag ik er meteen zes, zeven weken uit. Daarna ben ik hard blijven werken", aldus Scherpen in gesprek met BBC Radio Sussex Sport. "Nu heb ik mijn eerste wedstrijd namens Brighton te pakken, nu is het zaak om de komende zes maanden te blijven keepen."

Hoewel hij er naar eigen zeggen goed op staat bij The Seagulls, is de kans groot dat hij tijdelijk naar een andere club verkast. "We zijn op zoek naar mogelijkheden voor de komende zes maanden. Het is nu de beste optie voor mij: blijven spelen, zoveel mogelijk wedstrijden. Hopelijk kunnen we iets vinden en keer ik in de zomer terug, hopelijk met some games in my legs."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s