'Conte heeft bijzondere Spurs-rol in gedachten voor Wolves-kleerkast Traoré'

'Conte heeft bijzondere Spurs-rol in gedachten voor Wolves-kleerkast Traoré'

09-01-2022 08:54
17

Tottenham Hotspur hoopt in de winterse transferperiode Adama Traoré over te nemen van Wolverhampton Wanderers. Antonio Conte ziet in de Spanjaard een uitstekende optie voor de positie van vleugelverdediger. Opvallend, aangezien Traoré bij Wolves als vleugelaanvaller speelt.

The Sunday Times meldt dat Spurs ongeveer 24 miljoen euro op tafel wil leggen voor de rappe Traoré. De interesse is niets nieuws: afgelopen zomer probeerde Tottenham de aanvaller ook al los te weken bij Wolverhampton, maar dat lukte toen niet. Spurs heeft de interesse echter nieuw leven ingeblazen nu blijkt dat Brighton & Hove Albion-back Tariq Lamptey te duur is.

Conte wil met Tottenham in een systeem gaan spelen met wingbacks, zoals hij eerder al deed bij Chelsea en Internazionale. De Italiaanse manager wil daarom aanvallende backs in zijn selectie hebben. Emerson Royal, die in de zomer voor zo'n 25 miljoen euro overkwam van FC Barcelona, voldoet volgens Conte niet aan de eisen als wingback. Vooral aanvallend zou de Braziliaan niet genoeg brengen.

Spurs heeft daarom bij Wolverhampton Wanderers geïnformeerd naar Traoré. De Spanjaard staat nog tot de zomer van 2023 onder contract op Molineux. Tottenham lijkt van plan om de vraagprijs van zo'n 24 miljoen euro op tafel te leggen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s