'Op en top prof' Tadic maakt indruk op Ajax-talenten: 'Een geweldig voorbeeld'

'Op en top prof' Tadic maakt indruk op Ajax-talenten: 'Een geweldig voorbeeld'

09-01-2022 10:55
165

Youri Regeer merkt dat hij steeds dichter tegen Ajax 1 aanzit. De achttienjarige rechtsback annex middenvelder traint geregeld mee met de selectie van trainer Erik ten Hag en zat voor de winterstop een paar keer op de bank. Hij steekt veel op van de meer ervaren spelers.

"Vroeger keek je naar het WK 2010 of 2014 en zag je John Heitinga, Maarten Stekelenburg en Daley Blind. Nu sta je samen met hen op het veld", zegt Regeer op de clubsite. "Maar ook Dusan Tadic; als je kijkt naar pure professionaliteit, dan is hij een geweldig voorbeeld. Hij is een op en top prof, die voor de training zijn eigen ding doet en na de training langer blijft. Daarbij is hij ook veel bezig met de jonge jongens."

Regeer speelt de laatste tijd als rechtsback en kijkt daarom ook veel naar Noussair Mazraoui, Jurriën Timber, Devyne Rensch en Sean Klaiber. "Hoe zij handelen, positie kiezen, keuzes maken… Je leert veel, zeker in het verdedigende opzicht. Wat nog een verbeterpunt voor mij is." Wat zijn dan wel zijn sterke punten? "Ik denk dat ik veel loopvermogen heb, tweebenig ben en aanvallend mijn steentje bij kan dragen."

De aanvoerder van de Amsterdamse beloften hoopt dit seizoen op speelminuten in Ajax 1. "Maar ik blijf realistisch. Als iedereen fit blijft, heb je genoeg spelers die vóór mij in de pikorde staan. Het is zaak hard te blijven trainen en goed te spelen in Jong Ajax." Aan zijn inzet zal het niet liggen. "Ik doe elke dag aan krachttraining en mijn kijkgedrag in de aannames is ook verbeterd."