Volendam en Mühren overtuigen niet in derby, maar zetten wéér stap naar Eredivisie

Volendam en Mühren overtuigen niet in derby, maar zetten wéér stap naar Eredivisie

09-01-2022 14:07
13

Winterkampioen FC Volendam heeft de draad opgepakt in de Keuken Kampioen Divisie en is weer een stapje dichterbij zijn langverwachte Eredivisie-rentree gekomen. Makkelijk ging het niet in de Noord-Hollandse clash met Telstar, maar Het Andere Oranje wist wel met 2-1 te winnen.

De ploeg van Wim Jonk leed zijn enige competitienederlaag van het seizoen op 13 augustus, maar begon niet scherp aan de tweede seizoenshelft en kwam al snel op achterstand. Glynor Plet kon na vijf minuten ongehinderd raak koppen: 0-1.

Telstar kon lange tijd prima meekomen met de koploper, die na een half uur spelen echter orde op zaken stelde. Ronald Koeman junior tikte een spectaculaire omhaal van Gaetano Oristanio nog over de lat, maar uit de daaropvolgende corner kopte Mike Eerdhuijzen alsnog raak: 1-1. Kort daarna werd Siebe Vandermeulen van de bal gezet door goalgetter Robert Mühren, die er na een slimme kapbeweging en subtiel voetenwerk ook 2-1 van maakte.

Ondanks die comeback haalde Volendam ook na rust niet zijn gebruikelijke niveau. Telstar was niet bij machte om daarvan te profiteren, al kreeg het nog één grote kans op een gelijkspel: Plet raakte de bal niet vol, waardoor Denso Kasius de bal voor de lijn weg kon halen. Doordat ook Mühren nog een paar kansen miste, bleef het bij 2-1. Daar kon ook keeper Koeman niets aan veranderen, na een vrije trap die in de muur eindigde.

Jonk en de zijnen zetten achtervolgers Excelsior en FC Emmen op zes punten: de Kralingers zouden later op de zondag nog tegen nummer vier ADO Den Haag spelen, maar die wedstrijd is afgelast. Telstar moet het doen met een gedeelde zestiende plek, naast Helmond Sport.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie