'Dijks lijkt Bologna na 3,5 jaar te gaan verlaten: drie clubs hebben interesse'

9 januari om 21:54

Het lijkt erop dat Mitchell Dijks binnenkort geen speler van Bologna meer is. De Nederlandse linksback is op een zijspoor beland en kan rekenen op interesse van meerdere clubs, meldt het Algemeen Dagblad.

Als hij fit was, stond Dijks de afgelopen seizoenen steevast in de basis bij Bologna. Dit seizoen is dat echter niet het geval: de verdediger uit Purmerend kwam slechts tot een handjevol duels, doordat Aaron Hickey hem uit de basis heeft gespeeld. Een permanente transfer is daardoor bespreekbaar voor Bologna, net als een verhuur met optie tot koop.

Het AD weet dat er drie clubs concrete interesse hebben in Dijks: Torino, Hellas Verona en Standard Luik willen de oud-speler van onder meer Ajax, Willem II en sc Heerenveen deze winter graag inlijven. Het wordt niet duidelijk voor welke geïnteresseerde club Dijks een voorkeur heeft.

De linksbenige back heeft nog een contract tot medio 2023 bij Bologna, dat hem 3,5 jaar geleden transfervrij overnam van Ajax. Bij de Italiaanse club speelt Dijks samen met Jerdy Schouten en Sydney van Hooijdonk. Eerder speelde Stefano Denswil ook bij Bologna, maar hij is op huurbasis naar Trabzonspor vertrokken.