Mourinho is opnieuw kritisch en ziet 'gebrek' bij Roma: 'Zelfs onder basisspelers'

9 januari om 23:22

José Mourinho heeft opnieuw duidelijk gemaakt dat de selectie van AS Roma tekortkomt. De Portugees ziet 'een gebrek aan persoonlijkheid' bij een aantal van zijn vaste krachten.

Donderdag liep Roma tegen een nederlaag aan bij AC Milan, waarna Mourinho hard uithaalde naar zijn selectie. Drie dagen later leek het tegen Juventus wel goed af te lopen voor de Romeinen, maar niets bleek minder waar: Roma gaf een 3-1 voorsprong uit handen en verloor met 3-4. "Ik heb de spelers al gezegd: als de wedstrijd in de zeventigste minuut was geëindigd, was het buitengewoon geweest", laat Mourinho optekenen door de clubkanalen van Roma.

"Helaas was het toen nog niet voorbij. Na de zeventigste minuut kwamen al onze slechte punten naar boven. Dat heeft ook met talent te maken: we hebben spelers die zich kunnen verbeteren", gaat een eerlijke Mourinho verder. "De ploeg heeft de kracht alleen niet. Zelfs onder de basisspelers is er een gebrek aan persoonlijkheid, een gebrek aan spelers die weten hoe ze met emoties en de wedstrijd om moeten omgaan."

Mourinho hoopt dat hij de tijd krijgt om daar iets aan te veranderen. "Ik wil de tijd nemen die ik heb gekregen: drie jaar." Daarmee doelt The Special One op het driejarige contract dat hij vorige zomer ondertekende. "Uiteraard heb ik de hulp van de club nodig, hulp die echt iets verandert. Maar dat komt in ons eigen tempo."