NRC krijgt bevestiging van advocaat: Vloet bestuurde auto bij fataal ongeluk

10 januari om 13:31

Rai Vloet zat achter het stuur bij het auto-ongeluk dat in de nacht van 13 op 14 november het leven kostte aan een vierjarig jongetje. Dat heeft de advocaat van de Heracles Almelo-speler bevestigd aan NRC.

Vloet was onder invloed toen hij op de A4 bij Hoofddorp tegen een andere auto reed. Een vierjarig jongetje kwam daarbij om het leven. Tot nu toe was bekend dat Vloet betrokken was bij het ongeluk, maar het was niet duidelijk wie de auto bestuurde. De politie Noord-Holland en advocaat Erik Thomas bevestigen dat nu aan NRC.

Enkele dagen na het fatale ongeluk lekte via De Telegraaf al uit dat de andere inzittende, een 27-jarige speler van derdedivisionist UNA, in een groepsapp over zichzelf had gezegd dat hij die avond niet had gereden en ook niet had gedronken.

Het onderzoek is nog bezig. Vloet 'heeft zijn medewerking gegeven en dat blijft hij doen', laat Thomas weten. Maandag keerde de aanvallende middenvelder terug in de selectie van Heracles. Hij zei de klok terug te willen draaien. "Wat het lastig maakt is het besef dat ik mijn leven weer langzaam kan oppakken terwijl de getroffen familie dat niet kan."

Het is niet mogelijk op dit artikel te reageren. Dank voor je begrip.