Onana 'knock-out geslagen' op Afrika Cup: 'Misschien niet de beste beslissing'

11 januari om 11:17

Fataal was het niet, maar zijn fout in de eerste Afrika Cup-wedstrijd van Kameroen zit Andre Onana niet lekker. De Ajax-doelman trekt het boetekleed aan én heeft een excuus.

Onana blunderde bij de openingsgoal van Burkina Faso, maar gastland Kameroen kwam uiteindelijk met de schrik vrij (2-1). "Soms ben je een seconde te laat. Of ik kom eruit, of ik doe het niet, tackle of niet, maar hier heb ik de beslissing genomen om eruit te komen", zegt Onana tegen ESPN over zijn fout.

"Ik kreeg een klap op mijn borst, ik werd knock-out geslagen, maar dit is mijn verantwoordelijkheid, daarom sta ik in het doel. Misschien was het niet de beste beslissing, maar ik had hem al genomen en ik moet nu leren van deze fouten. Iedereen moet zijn fouten erkennen, ik net zoveel als iedereen."

Maar Onana vindt het vooral 'geweldig om weer te spelen', na een 'moeilijk jaar' bij Ajax. "Ik ben niet 100 procent, ik ben 150 procent. Iedereen weet wat er is gebeurd en het was een heel moeilijk jaar voor mij, maar nu ik hier ben, hoef ik niet meer over 2021 te praten."