Derksen is niet blij met één miljoen kijkers: "De kijkers zijn niet gek"

11 januari om 13:35

VI Vandaag debuteerde maandag met ruim één miljoen kijkers, maar toch is Johan Derksen niet tevreden. Hij zegt dat de eerste uitzending 'de slechtste is die we ooit gemaakt hebben'. 

VI Vandaag gebruikt het bekende recept, dus met Wilfred Genee, René van der Gijp en Derksen, maar toch zijn er veranderingen. Het gaat nu meer over de actualiteit dan over voetbal. De eerste uitzending trok ruim één miljoen kijkers.

"Het was denk ik de slechtste uitzending die we ooit gemaakt hebben", zegt Derksen dinsdag tegen het Algemeen Dagblad. Hij is er niet blij mee. "Het liep niet, dat heb je af en toe. Omdat we nu maar een uurtje hebben, wilden wij veel te veel onderwerpen bespreken. Dat werd proppen. We moeten er even aan wennen. Maar ik had er geen goed gevoel over. We hadden moeite met de korte duur. Dan laat je je toch opjagen, fok je elkaar op, dat was niet goed. Daarom kijk ik ook op van de kijkcijfers."

Dat er één miljoen mensen naar zijn programma keken, zegt Derksen weinig. "Het is de eerste hè. Dan zijn de mensen nieuwsgierig. Je moet nu niet denken dat je het helemaal gemaakt hebt. De kijkers zijn niet gek."

"Die hebben heus wel gezien dat het geen goede uitzending was. Als je over een maand een miljoen kijkers hebt, dán doe je het goed. En als ik weet dat ik een slechte uitzending heb gemaakt, dan kan ik niet blij zijn met de kijkcijfers."