'Steenrijk Newcastle United en Brighton hopen op winterse deal met Feyenoord'

11 januari om 15:15

Marcos Senesi mag zich in de belangstelling verheugen van Newcastle United en Brighton & Hove Albion. De Premier League-clubs overwegen een bod uit te brengen op de verdediger van Feyenoord, zo meldt de Britse journalist Pete O'Rourke op Twitter.

Zowel Newcastle als Brighton is dringend op zoek naar versterking voor de achterhoede. The Magpies zijn steenrijk na de overname door een Saoedisch consortium, maar de zoektocht naar winterse versterkingen verloopt moeizaam. Eerder ving de nummer negentien van de Premier League naar verluidt bot bij Sven Botman, die niet weg mag van Lille OSC. FC Barcelona-verdediger Samuel Umtiti had zelf geen trek in een overstap naar St. James' Park. Brighton zoekt op zijn beurt nog altijd een adequate vervanger voor Ben White, die vorige zomer naar Arsenal vertrok.

Senesi speelt sinds de zomer van 2019 voor Feyenoord, dat hem destijds voor zo'n zeven miljoen euro overnam van San Lorenzo. De Argentijn vormt een duo met Gernot Trauner in de ploeg van coach Arne Slot. Toch zouden de Rotterdammers bereid zijn om te luisteren naar voorstellen van twintig miljoen euro, claimt Football Insider. Senesi ligt nog tot medio 2023 vast in De Kuip. Pogingen van Feyenoord om die verbintenis te verlengen, waren tot dusver vruchteloos.