'Kwam Van Gaal ineens met rolstoel binnen, zijn vaak psychologische spelletjes'

'Kwam Van Gaal ineens met rolstoel binnen, zijn vaak psychologische spelletjes'

12-01-2022 21:20 Laatste update: 22:05
19

Haris Medunjanin gold bij AZ als groot talent, maar wist nooit door te breken in Alkmaar. Tijdens het seizoen 2007/2008 kwam het tot een flinke aanvaring met toenmalig trainer Louis van Gaal. 

AZ had in het daaraan voorafgaande seizoen de landstitel en was bezig aan een dramatische voetbaljaargang, waarin ook de sfeer in de kleedkamer niet optimaal was. "Af en toe botste het met Van Gaal, vooral toen hij tegen Marko Vejinovic zei dat hij niet met mij moest omgaan", vertelt hij in een item van Voetbal International.

"Ik weet niet waarom. Het ging in die tijd slecht met AZ. Kwam Van Gaal ineens met een rolstoel binnen. Dat zijn vaak psychologische spelletjes. Het ging niet goed met Nederland en er moest gewonnen worden van Noorwegen, kwam hij vlak voor die wedstrijd ook met een rolstoel binnen zodat de aandacht niet op de ploeg gericht is. Zo denk ik, maar ik weet niet of dat zo is. Bij AZ stonden we veertien en kwam hij ineens in de rolstoel. Hij zei dat het van het hoogspringen kwam, maar als ik naar hem keek, was hij niet echt athletisch", zegt Medunjanin. 

"Het was echt grappig, dat maakte ik nooit mee. Als we elf-tegen-elf speelden en er ging iets mis, kwam hij helemaal aanrijden in dat karretje. Je wilt hem gewoon niet aankijken, omdat hij heel serieus is. Ik heb problemen met hem gehad, maar het is wel de beste trainer met wie ik heb samengewerkt."