'Ik kan me niet herinneren dat ik voor het laatst een biertje dronk met vrienden'

'Ik kan me niet herinneren dat ik voor het laatst een biertje dronk met vrienden'

13-01-2022 08:28
39

Sparta-doelman Tim Coremans maakte vlak voor de winterstop zijn rentree na ruim twee jaar inactiviteit en doet er alles aan om fit te blijven. De dertigjarige Bredanaar heeft zijn sociale leven drastisch beperkt, om ervoor te zorgen dat hij niet besmet wordt met het coronavirus.

Coremans zit thuis met zijn vriendin, zoontje en hond en doet liever geen boodschappen als het druk is in de supermarkt. "Eén niesbui voor je in de kassarij en je loopt het gevaar dat jij thuis zit als jouw club speelt", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "We zijn er heus niet panisch in. Maar het voetbal is wel mijn werk. En dat werk neem ik heel serieus. Onze bubbel is daarom heel klein."

De sluitpost – die tijdens de Afrika Cup-deelname van Maduka Okoye met Benjamin van Leer moet strijden om een plekje onder de lat – is daarom 'elke seconde van de dag' bezig met zijn gezondheid. "Afstand houden, handen wassen, weinig sociaal contact. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een biertje gedronken heb met vrienden. Ten koste van alles wil je voorkomen dat jij straks positief uit die loterij komt."

Vriendin Maddy, die haar schoonheidssalon al heeft moeten sluiten, en hun 2,5 jaar oude zoon Luca schikken zich hierin. "Eens per week gaat Luca naar de crèche, om zo toch nog wat contact te hebben met leeftijdsgenootjes. Dan zie je hem gewoon kijken: wie zijn die andere wezentjes in de speelzaal? Maar ja, het moet nu eenmaal zo. Voetbal stond al op één in ons gezin, maar nu nog meer. We leven echt voor het werk van Tim."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie