Amateurs van DVS '33 mogen nog wél 's avonds trainen: Vrij bijzonder

Amateurs van DVS '33 mogen nog wél 's avonds trainen: "Vrij bijzonder"

13-01-2022 14:50
13

DVS '33 uit Ermelo behoort vooralsnog tot het selecte groepje amateurclubs dat nog wel in de avonduren mag trainen. De Derde Divisie-club won medio december bij Achilles Veen en is samen met Excelsior Maassluis de enige amateurclub in de achtste finales van de KNVB Beker.

Daarin wacht dinsdag Vitesse en DVS '33 heeft speciaal toestemming gekregen om 's avonds te trainen. "In deze tijd vrij bijzonder en heel fijn dat het kan, dat we nog drie keer in de week kunnen trainen en dat we ons goed kunnen voorbereiden op de volgende, echt wel een mooie bekerwedstrijd tegen Vitesse", aldus keeper Daan Huiskamp in gesprek met RTV Nunspeet.

De uitwedstrijd tegen Vitesse zal wel voor lege tribunes gespeeld moeten worden. "Het is wel jammer, het zou eigenlijk een feestje moeten zijn voor de hele club. We zouden er met busladingen vol supporters en leden heen moeten kunnen, zeg maar", baalt trainer Peter Wesselink. "Dus de jeu is er wel vanaf, moet ik heel eerlijk zeggen." De trainer spreekt echter van een 'unieke gebeurtenis' en roept zijn spelers op om toch van de avond te genieten. "En dan krijgen we altijd een kans."

De ploeg van Wesselink schakelde eerder dit seizoen Noordwijk, FC Eindhoven en Achilles Veen uit. Dinsdag wordt er om 20.00 uur afgetrapt in Arnhem.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s