Mooie avond voor Nice-Nederlanders, Veltman en co komen goed weg in streekderby

14-01-2022 22:54
11

De vrijdagavond leverde voor sommige Nederlanders in het buitenland succes op, maar niet voor allemaal. Zo won OGC Nice thuis van Nantes, maar verloor Brighton & Hove Albion de streekderby tegen Crystal Palace.

OGC Nice - Nantes 2-1
Met Justin Kluivert en Pablo Rosario in de basis en Calvin Stengs als invaller speelde Nice een prima wedstrijd tegen Nantes. Goals van oud-Ajacied Kasper Dolberg (vanaf de stip) en Képhren Thuram deden een treffer van Andrei Girotto ongedaan en met de driepunter klimmen Les Aiglons naar plek twee in de Franse Ligue 1. Olympique de Marseille kan die stek wel nog terugveroveren door dit weekend te winnen.

Brighton & Hove Albion - Crystal Palace 1-1
Voor Joël Veltman leek het een vrijdagavond om snel te vergeten te worden. De verdediger van Brighton stond met zijn ploeg in eigen huis lang op achterstand tegen aartsrivaal Crystal Palace. Conor Gallagher scoorde na rust en dat deed pijn, omdat The Seagulls in de eerste helft een strafschop misten en een goal van Neal Maupay afgekeurd zagen worden. Door een eigen goal van voormalig Twente-stopper Joachim Andersen werd het toch 1-1. Kjell Scherpen (Brighton) en Jaïro Riedewald (Palace) vielen niet in.